Entrevista a Raúl Tudela, president de l’Associació Empresarial Alzira

“Les actuacions en els polígons d’Alzira serien més beneficioses si els polítics es deixaren aconsellar pels empresaris”

L’Associació Empresarial Alzira està commemorant el seu 30 aniversari, i amb motiu d’aquesta efemèride hem entrevistat el seu actual president Raúl Tudela. Arribà al càrrec en 2017, en substitució, després de més de 23 anys al capdavant de l’entitat, de José Villalba.

Des de la seua arribada a la presidència, el principal objectiu ha sigut donar a conéixer a tot el teixit empresarial i comercial d’Alzira la important labor i la gran eina que suposa adherir-se a l’Associació Empresarial Alzira.

També s’ha envoltat d’un gran equip de professionals, pertanyents a moltes de les branques que componen la vida comercial, industrial i de serveis d’Alzira, per a renovar la Junta Directiva de l’Associació i aconseguir, amb nous mitjans i més força, nous socis que encara no coneixen l’associació.

Raúl ens confirma que “s’ha avançat molt en l’aspecte de visualització de l’entitat, encara queda molt treball per fer, queden molts empresaris als que fer-los arribar el missatge que associar-se és una eina necessària i vàlida per a revitalitzar i assegurar el futur de la seua empresa o negoci”.

Un altre dels objectius d’AEA en els pròxims anys és continuar fent de nexe d’unió entre els empresaris i els polítics. Encara que se senten recolzats per part del Consistori alzireny, Raúl Tudela reconeix que “han hagut grans tensions en certs moments, possiblement més visibles en el instant en el qual l’AEA no va participar en l’última fira comercial de la ciutat, però continuem esforçant-nos per a ser escoltats per part dels polítics i, encara que no sé què pot ocórrer en un futur, estem treballant perquè aquest tipus d’episodis no es tornen a repetir”.

Quant a la reivindicació històrica de millorar les connexions per carretera i l’enllaç directe amb l’AP-7 indica que “per fi tenim esperances que això es materialitze, ja s’ha reflectit en els pressupostos i el pròxim alliberament de l’autopista ajudarà a millorar aquesta connexió”, assenyala Tudela.

D’altra banda sol·liciten ser escoltats abans de realitzar accions de cara a la millora dels polígons industrials de la ciutat, alguns necessiten urgentment millores, especialment el polígon situat en la carretera d’Albalat.

“Ens sembla molt bé que s’haja començat a treballar en un carril bici per a arribar al polígon i a les seues empreses, però si ens hagueren demanat opinió els hauríem suggerit que el principal, en tota eixa àrea industrial, és una ordenació i regulació del trànsit, amb una circumval·lació per la seua part posterior per a descongestionar esta carretera”, matisa el president de l’AEA.

“D’altra banda, quant al Polígon El Pla, ja portem temps sol·licitant la instal·lació de fibra òptica perquè noves indústries, i especialment les dedicades a noves tecnologies, tinguen totes les eines perquè esta nova zona industrial siga totalment atractiva; en els últims mesos s’ha confirmat la pròxima instal·lació de noves empreses”, segons Tudela.

També parlem en l’entrevista de la ja pròxima nova Setmana de l’Economia d’Alzira. “Un dels principals objectius que es persegueixen amb la celebració d’aquestes jornades és oferir a l’empresariat i a la ciutadania en general un espai de reflexió. Durant tota la setmana es realitzaran conferències i tallers, i s’intentarà reunir conclusions que ens faciliten la posada en marxa d’accions, tant des del sector públic com del privat. Comptarem amb ponents de reconegut prestigi que ens descobriran les claus dels nous models de negoci i les tendències empresarials. Com tots els anys, l’últim dia es duu a terme el lliurament de premis a les persones i/o entitats reconegudes per la seua contribució a reforçar el teixit empresarial i industrial d’Alzira”, ens confirma Raúl Tudela, sense revelar-nos quines empreses i empresaris seran guardonats enguany.

Font: elseisdoble.com